Barn i båt

Att åka på semester med barn kan vara krävande även under de mest kontrollerade omständigheterna, och när man är ombord på en båt, i trånga utrymmen omgivna av vatten, kan allt hända. Hur gör man då för att få till en fridfull semester med barnen med ombord?boat-519702_960_720

Faktum är att det är lättast att ha med riktigt små barn ombord. När barnen är två år eller yngre sover och äter de större delen av sin tid, vilket betyder att de oftast är nöjda så länge man ser efter deras basala behov. Dessutom kan båtens rörelser vattnets kluckande eller brusande vara sövande för de små.

När barnen blir lite större har de plötsligt en rad andra behov, och måste aktiveras för att de inte ska bli uttråkade. Under dessa år är en håv (per barn) ett måste på semestern, eftersom barnen med en sådan kan underhålla sig själva i timmar, både på båten, på bryggan och på land. De kan jaga både småfisk och småkryp med håven. I takt med att barnen blir äldre kan man uppgradera fiskeredskapen till ett metspö och så småningom ett kastspö. Ett annat sätt att engagera och underhålla lite större barn på semestern är att låta dem styra båten. Bara att hålla i rorkulten kan kännas spännande och stort, och så länge en vuxen är med och ser till att kursen inte avviker allt för mycket är det ingen skada skedd.

Något annat som är viktigt för föräldrarnas sinnefrid, snarare än barnens, är flytvästar. Barnen ska alltid ha flytvästar på, om de inte är långt uppe på land eller under däck. Annars blir varje ögonblick barnen är ur sikt ett orosmoment för föräldrarna, och det kommer varken barnen eller föräldrarna tycka är roligt.

Ska man vara ute en längre tid på sjön, är det också viktigt att ha en plan B om det skulle vara dåligt väder i en eller flera dagar. Det är en bra idé att ha ett litet lager med pennor, ritblock, böcker, spel och godis eller annat gott i båten, som man kan ta till i nödfall.

När man har tillbringat en längre tid på det svajande däcket på en båt, kan det vara skönt att komma hem igen och ha ett stabilt golv under fötterna. Om du inte trivs med ditt golv hemma kan du enkelt och billigt byta ut det mot ett nytt genom att köpa ett golv från Byggmax.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto