Lyxkryssare

Fler och fler människor åker med lyxkryssare idag. Bara i Stockholm ökar antalet resenärer stadigt och Stockholms hamnar har investerat i en 260 meter lång, flytande, hopvikbar gångbro som ska underlätta transporten för resenärerna. Bron gör så att resenärerna själva kan gå av och på båten med bagage vilket sparar mycket tid. Det finns endast tre likadana i världen. De största lyxkryssarna i världen mäter 330 meter och de kommer till Östersjön eftersom det har blivit en populär destination för bland annat tyska och amerikanska turister. Att lyxkryssarna kommer till Stockholm innebär också pengar för turistnäringen här då resenärer ofta stannar på hotell innan eller efter kryssningen.

Kostnad för en kryssningsresa

Vad en kryssningsresa kommer att kosta beror givetvis på vilket kryssningsfartyg och rederi man ska åka med men alla resor är all inclusive. Cirka 15 000-30 000 kr per person, så mycket kan en kryssningsresa kosta, beroende på vilken sorts hytt du bokar. Då får du åka med en av de bättre rederierna men du kan också få den ultimata lyxupplevelsen om du har råd att betala för det. Det finns jorden-runt-resor där du kan resa från Dubai och tillbaka till där du betalar 664 000 kr per person för 158 dagar på fartyget. Det finns även en Penthouse Deluxe Suite som kostar 1.5 miljoner kronor att bo i.

Segla jorden runt

Om man är en segelentusiast, har man säkert funderat på att resa jorden runt med segelbåten. Nuförtiden tillverkas de nya segelbåtarna så att de är lämpade för långfärder och ska hålla för hårdare påfrestningar som en jorden-runt-resa kan innehålla. Om du beslutar dig för att genomföra en sådan långsegling tänk på att det krävs en hel del pengar och förberedelser innan avresan. Investera i modern teknologi som kommer att underlätta din resa betydligt. Ta kontakt med andra som har rest jorden runt. Ta del av deras erfarenheter och upplevelser. Om du inte har möjlighet att segla i egen båt kan du alltid mönstra på som gast eller kock på någon annans båt om det är en större sådan.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto